آشنایی با دیدنی های بندر کنگان در استان بوشهر

به گزارش سریال شهرزاد، شهرستان کَنگان یکی از شهرستان های استان بوشهر در جنوب ایران است که از شرق و شمال شرق به شهرستان جم، از شمال غرب به شهرستان دیر، جنوب به شهرستان عسلویه در استان بوشهر و از غرب به خلیج فارس منتهی می شود. این شهرستان از نظر طبیعت و ساحل زیبای ماسه ای و سنگی که در شهر کنگان و بنک وجود دارد بسیار زیبا است.

آشنایی با دیدنی های بندر کنگان در استان بوشهر

فاصله کم میان کوه و دریا نیز بر این مجذوب کنندهیت افزوده است. جاذبه هایی که در کوهستان کنگان وجود دارد مانند چشمه ها نیز می تواند از عوامل مجذوب کنندهیت این شهرستان باشد که برای نمونه می توان چشمه بی بی حبش را نام برد.

بندر سیراف کنگان

بندر سیراف (صورت قدیمتر: سیراب) در برخی نوشته ها صیراف نیز نوشته شده است. بندر سیراف , شهری باستانی واقع در بخش مرکزی شهرستان کنگان در استان بوشهر یکی از آثار تاریخی و از نقاط تماشای استان بوشهر در جنوب ایران است.

سیراف یکی از قدیمیترین بنادر ایران است که زمانی دارای رونق فراوانی بوده است. شهر باستانی سیراف دارای معماری خاصی می باشد که بسیار شبیه به روستای ماسوله در شمال کشور می باشد. سیراف پررونق ترین بندرکشور بود که روابط تجاری زیادی با کانتون چین و…در دوره های ساسانی و اسلامی داشت.

خانه ی ثروتمندان

یکی دیگر از جاهای تماشای کنگان خانه ثروتمندان است. کنگان برای تمام جهانیان شهر تاریخی است که با برای تماشا آن لحظه شماری می نمایند. خانه های افراد ثروتمند در این شهر از بقایای ارزشمند سیراف پس از اسلام است که حتما باید آن ها را دید. اهمیت این خانه به علت معماری به شدت مجذوب کننده آنهاست که همین باعث جذب گردشگران بسیاری شده است.

مکان قرار گیری این خانه اکنون بخشی از یک محل مسکونی بوده است. کوچه بندی و راسته بندی این محله کاملا قابل تشخیص است. به طوری که راسته اصلی با عرض 5 متر ساخته شده و کوچه های فرعی با حدود یک ونیم متر عرض ساخته شده اند.

اولین بار این مکان تاریخی به وسیله دکتر وایتهاوس کضف از زیر خاک بیرون کشیده شد. با توجه به شکل ونوع کوچه بندی ها این فرضیه تقویت می شود که خانه های اعیانی کشف شده دارای کوچه های باریک تری بوده اند. همین موضوع این مسئله را تقویت میکند که این محله بخشی از شهر قدیم سیراف است که در کتوب مختلف به آن اشاره شده است.

قلعه شیخ

در اوایل دوره قاجاریه قلعه ای در کنگان بنا شده که به آن قلعه نصوری و یا قلعه شیخ میگویند. مصالح این بنا تشکیل شده از سنگ های بسیار بزرگ ، گل وگچ است. درب ورودی قلعه، درب چوبی کنده کاری شده است که ارزش تاریخی زیادی دارد. بعد از ورودی نیز هشتی بزرگی وجود دارد که 8 طاقچه ساده روی آن به چشم می خورد.

از هشتی که رد شدید وارد حیاط بیرونی میشود که با پله می توانید به طبقه دوم بروید و وارد اندرونی شوید.ستون های گچبری شده، درب های چوبی، گچبری ها با تزیینات گل و بوته از دیگر زیبایی های قلعه شیخ نصوری هستند. معماری این قلعه یکی از ناب ترین معماری ها به شیوه قجری است و نکته جالب آن ستون هایش هستند که از ستون های بازار وکیل الهام گرفته اند.

گورستان صخره ای کنگان

در کوهستان سیراف گودال های زیادی حفر شده بود که این گودال ها در ابتدا به منظور به دست آوردن و جمع آوری آب ایجاد شده بودند وجود لایه نفوذ ناپذیر ساروج در داخل این گودال ها تایید نماینده این است که ساکنان شهر سیراف قدیم، از این راه، آب مورد احتیاج خود را تامین می نمایند. اما این احتمال وجود دارد که بعدها به وسیله افراد ثروتمند و با نفوذ به عنوان گورستان مورد استفاده قرار گرفته است البته این احتمال نیز دور از فکر نیست که به علت وقوع حوادثی مانند سیل و زلزله و احتمال همه گیر شدن بیماری هایی نظیر طاعون احتیاج به گورستانی برای دفن مردگان به صورت گور های فردی و دسته جمعی بوده است.

قدمت گورستان صخره ای سیراف به دوره ساسانیان باز می شود. این گورستان در دامنه جنوبی ارتفاعات بندر طاهری، که محل ویرانه های شهر باستانی سیراف بوده قرار گرفته است. در این گورستان، گورهای مستطیل شکل بسیاری در ارتفاعات سنگی این منطقه کنده شده است.

آبگرم میانلو

این چشمه در شمال شهرستان کنگان قرار گرفته است و از شکاف سنگ هاى آهک مارنى از زمین خارج شده و عامل تشکیل آن ساختار زمین شناختى است. آب چشمه در ردیف آب هاى سولفات کلسیم همراه با منیزیم و کلرور سدیم ولرم است.

بازار مرکزی کنگان

اما از جاذبه های مدرن کنگان می توان به یک مجتمع تجاری- تفریحی اشاره نمود. این مجتمع که در خیابان وحدت در برترین منطقه کنگان واقع شده دارای امکاناتی همانند شهربازی و کافی شاپ است.

منبع: گردشبان

به "آشنایی با دیدنی های بندر کنگان در استان بوشهر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با دیدنی های بندر کنگان در استان بوشهر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید