روابط تجاری ایران و مکزیک، ناپایدار است

به گزارش سریال شهرزاد، محمدرضا کرباسی معاون امور بین الملل اتاق ایران در نشستی به صورت ویدیو کنفرانس با علیرضا قزیلی سفیر ایران در مکزیک و خورخه لوپز مورتون مدیر خاورمیانه شورای تجارت خارجی مکزیک (کومسه) گفت وگو کرد.

روابط تجاری ایران و مکزیک، ناپایدار است

توسعه روابط تجاری ایران و مکزیک، محور این نشست مجازی بود و محمدرضا کرباسی در ابتدای این نشست با تأکید بر اینکه مکزیک برای ایران به عنوان دروازه ورود به آمریکای لاتین است، گفت: به رغم صندلی مهم مالی دو کشور در جهان، حجم همکاری های مالی و مبادلات میان دو کشور در سطح مورد انتظار نیست. در شرایطی که حجم روابط تجاری ما با بعضی از کشورهای منطقه آمریکای لاتین به رغم بعضی مسائل سیاسی، در حدود یک میلیارد دلار است، روابط با مکزیک بسیار ناپایدار بوده است.

او از اعلام آمادگی شرکت های ایرانی جهت تأمین مواد پتروشیمی مورجهانز بازار مکزیک اطلاع داد و در ادامه اضافه نمود: همکاری و سرمایه گذاری مشترک با توجه به تجربیات دو کشور در ایجاد مجموعه های صنعتی، کشاورزی، فناوری، جهت صادرات به کشورهای ثالث باید موردتوجه قرار گیرد.

کرباسی تأکید کرد با سرمایه گذاری مشترک می توان کالاهای مورجهانز دو کشور را در ایران فراوری کرد.

معاون امور بین الملل اتاق ایران توضیح داد: مکانیزم تهاتر را با کشورهای آمریکای لاتین آغاز نموده ایم و امیدواریم با طرح این موضوع در بانک مرکزی مکزیک، این هدف پیگیری و محقق گردد.

در ادامه، مورتون، مدیر خاورمیانه کومسه به ارائه توضیحاتی در مورد عضویت شرکت های مکزیکی در کمیته مشترک مکزیک و ایران پرداخت و اضافه نمود: شرکت های مکزیکی روابط خوبی با کشورهای حوزه خاورمیانه دارند و ما هرسال چندین هیات تجاری به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس اعزام می کنیم.

او تجهیزات پزشکی، چینی، گوشت و دارو را به عنوان حوزه هایی معرفی کرد که می تواند به عنوان سرمایه گذاری مشترک دو کشور موردتوجه دو کشور قرار گیرد و تأکید کرد: دارو و کالاهای بشردوستانه با توجه به اینکه شامل تحریم ها نیستند حوزه های خوبی برای آغاز هستند.

مورتون پیشنهاد داد تا موافقت نامه ای که پیش ازاین میان ایران و مکزیک امضاشده است احیا و همچنین چند بند به عنوان دستور کار همکاری های فی مابین در آن درج گردد.

پس ازآن، سفیر ایران در مکزیک بابیان اینکه سطح کنونی مناسبات تجاری به هیچ وجه در اندازه دو کشور نیست، تأکید کرد: ظرفیت های بالقوه زیادی برای همکاری وجود دارد که باید به آن ها توجه گردد.

به گفته او، شرکت های علاقه مند برای فعالیت با مکزیک باید توسط شورای تجارت خارجی مکزیک و اتاق ایران ساماندهی شوند.

او اظهار کرد: درزمینهٔ پتروشیمی و پلی اتیلن فراورینمایندگان بزرگی در ایران هستند که آماده فعالیت با طرف های مکزیکی هستند که ضروری است توسط اتاق مورد پیگیری قرار گیرد.

سفیر ایران در مکزیک اظهار داشت: موافقت نامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، قبلاً مذاکره شده ولی منتظر نظر نهایی طرف مکزیکی هستیم. به همین دلیل ضروری است وزارت اقتصاد مکزیک سرعت عمل نشان دهد.

در این نشست همچنین مقرر شد تا مکانیزم تهاتر توسط کومسه موردآنالیز قرارگرفته و نتیجه را به اتاق ایران اعلام نمایند.

احیای موافقت نامه پیشین میان اتاق ایران و کومسه و اخذ پیش نویس از سوی کومسه جهت بازبینی و آنالیز توسط اتاق ایران نیز از دیگر مصوبات این نشست مجازی بود.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "روابط تجاری ایران و مکزیک، ناپایدار است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روابط تجاری ایران و مکزیک، ناپایدار است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید