طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی

به گزارش سریال شهرزاد، کرمان این سرزمین افسانه ای با داستان های زیبا و روایت های دلنشین، سرزمینی است که منشأ شکل گیری لذیذترین و کهن ترین غذاهای محلی ایرانی، ریشه در خاک آن دارند.

طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی

طعم و عطر دلپذیر غذاهای محلی کرمان، هوش از سر می برد، غذاهایی رنگارنگ و متنوع که نظیر آن را تا به امروز در هیچ جا نخورده اید.

غذاهای اصیل کرمانی فهرستی طویل با نام های جالب و محلی دارند که نمی توان از بین آن ها یکی را انتخاب کرد. یکی از این غذاهای لذیذ که حتی نامش برای ما جاذبه دارد پرچو، پیتو و پتری کرمانی است.

در ادامه با این غذا و بعضی از غذاهای سنتی استان کرمان آشنا خواهید شد.

طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی

پرچو، پیتو و پتری کرمانی یک غذای محلی کرمان است که بیشتر در روستای این استان طبخ می گردد و درست کردن آن شامل سه مرحله پرچو، پیتو و پتری است.

میزان کالری در هر 100 گرم250 کالری
زمان آماده سازی1 ساعت
زمان لازم برای پخت2 ساعت و 30 دقیقه
تعداد نفرات4 نفر

مواد لازم برای تهیه پرچو:

نخود1 پیمانه
عدس1 پیمانه
چغندر1 عدد
ارزن (نوعی غلات که به شکل دانه های کروی شکل و زردرنگ است)نصف پیمانه
سرکهبه میزان لازم
نمک، ادویه، فلفل، زردچوبه و روغنبه میزان لازم

بخش دوم این غذا پیتو است که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. مواد لازم برای تهیه پیتو:

پاچه گوسفند400 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
نعنا و برگ بوبه میزان لازم
زیره، نمک، فلفل و روغنبه میزان لازم

پرچو

پرچو یک غذای سنتی کرمان است که به ویژه در منطقه ها روستایی این استان محبوب بسیار دارد. این غذا با استفاده از نخود، عدس، چغندر، ارزن و سرکه تهیه می گردد.

عکس پرچو، پیتو و پیتری کرمانی

برای تهیه پرچو حبوبات را از شب قبل در آب بخیسانید. نخود را آبکش نموده و همراه میزانی آب در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپرد.

سپس عدس و چغندر را به آن اضافه کنید و با نمک و فلفل و سرکه طعم دار کنید. پرچو غذایی مقوی و خوشمزه است که به عنوان یک غذای اصیل و سنتی در غذاهای کرمانی معروف است.

پیتو

پیتو نوعی غذای گوشتی است که به آب پاچه گوسفندی گفته می گردد. برای تهیه پیتو، پیاز را خردنموده و در روغن تفت دهید تا سرخ گردد. بعد پاچه گوسفندی را به آن اضافه نموده و نمک و فلفل و زیره بزنید.

گوشت را تفت دهید تا سرخ گردد، میزان زردچوبه نیز به آن اضافه نموده و روی آن آب بریزد و حرارت را کم کنید تا پاچه گوسفند به آرامی پخته گردد و آب پاچه کامل از آن خارج گردد. نعنا و برگ بو را نیز به ترکیب بیفزایید.

پتری

پتری نوعی نان سنتی در کرمان است. این نان شبیه به لواش است و آن را در پشت تابه یا روی سنگ خام می پزند.

پتری به صورت نازک و مستطیلی آماده می گردد و طعم خاصی دارد. پتری از انواع نان های سنتی کرمان است که همراه با پرچو، پتی و انواع آبگوشت خورده می گردد.

معرفی چند غذای اصیل کرمانی

غذاهای ساده و محلی کرمان، فهرست طویلی را شامل می شوند که علاوه بر طعم و مزه خاص، نام آن ها نیز زبانزد خاص و عامل است. اگر از آن دسته افرادی هستید که تمایل به چشیدن طعم های نو دارید، می توانید به وسیله بلاگ سریال شهرزاد طرز تهیه انواع غذا کرمانی را یاد بگیرید.

در ادامه بعضی از لذیذترین و خوشمزه ترین غذاهای کرمانی را به شما معرفی می کنیم.

خورش بز قورمه کرمانی با گوشت گوسفند؛ یک غذای مجلسی و لذیذ

خورش بز قورمه از غذاهای مجلسی کرمان است که محبوبیت زیادی در این استان دارد. در دستور تهیه کهن و قدیمی این غذا از گوشت بزغاله استفاده می گردد، اما امروزه این غذا را بیشتر با گوشت ماهیچه گوسفند می پزند.

عطر و طعم غذاهای سنتی کرمان با ادویه های مخصوص این سرزمین کویری، متفاوت از غذاهای همه ایران است.

کشک و نخود نیز از مواد اولیه ای هستند که در طبخ این غذا از آن ها استفاده می گردد. این خورش خوشمزه و بسیار لذیذ همراه برنج سرو می گردد و آش رشته کرمانی به عنوان پیش غذا در کنار آن قرار می گیرد.

اشکنه کرمانی

اشکنه کرمانی یک غذای معروف کرمانی است که در مدت زمانی کوتاه و با مواد اولیه ساده و مقرون به صرفه قیمت درست می گردد.

این غذا بسیار مقوی است و برترین گزینه برای یک شام سبک یا عصرانه یک روز گرم تابستانی است. برای تهیه این غذا از گوجه فرنگی یا رب به عنوان جایگزین آن، روغن حیوانی، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، ترخون، آرد گندم، تخم مرغ، سیب زمینی و پیاز استفاده می گردد.

اشکنه کرمانی یک غذای نانی است که سرو آن در کنار سیرترشی خارق العاده می گردد.

کباب زرگری کرمانی

یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمان، کباب زرگری است و به نوعی در دسته کباب تابه ای جای می گیرد. گوشت چرخ نموده، سیب زمینی سرخ شده، رب گوجه فرنگی و پیازداغ از ترکیبات این غذا هستند.

کباب زرگی هم به تنهایی و هم در کنار برنج سرو می گردد. این کباب لذیذ و خوشمزه در رستوران های سنتی کرمان با نان سنگک برای مشتری ها سرو می گردد.

لذت غذاهای محلی کرمانی با نان های محلی این استان برای همواره زیر دندان می ماند.

کلام آخر

کرمان از پنج شهر بزرگ تاریخی ایران با قدمتی کهن و مردمانی خون گرم و دلیر در جنوب شرقی ایران زمین که شرایط اقلیمی خاص و کویری دارد و هر ساله پذیرای جمع گسترده ای از گردشگران داخلی و خارجی است.

سوغاتی و غذای محلی کرمان از جاذبه های زیبای این شهر برای گردشگران است. یکی از اصیل ترین غذاهای کرمانی، پرچو، پیتو و پتری کرمانی را در این مقاله به شما معرفی کردیم. این غذا از قدیمی ترین غذاهایی محلی کرمان است که بیشتر کهن سالان کرمانی در روستاهای زیبای این منطقه آن را طبخ می نمایند.

مردمان کرمان، آداب غذایی خاص خود را دارند و تنوع غذایی آن ها بسیار بالا است. اهالی عزیز کرمان و مسافرانی که مهمان این شهر زیبا هستند می توانند بدون رفتن به رستوران های شهر با سفارش آنلاین غذا کرمان هر غذای محلی کرمانی که دوست دارند را در خانه یا سرکار یا محل اقامت خود میل نمایند.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی طرز تهیه پرچو، پیتو و پتری کرمانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید