کرونا به سمت ضعیف شدن جهش نیافته است ، این ویروس تاریخ ندارد

به گزارش سریال شهرزاد، یک پزشک متخصص بیماری های عفونی می گوید فرضیه ضعیف شدن ماهیت ویروس کرونا اثبات شده نیست و از نظر علمی مورد تایید قرار ندارد.

کرونا به سمت ضعیف شدن جهش نیافته است ، این ویروس تاریخ ندارد

به گزارش سریال شهرزاد ، شیوع ویروس کرونا در کشور از چهار ماه پیش شروع شد. دنیا نیز کمابیش از همان زمان درگیر این ویروس مرگبار و مرموز شده است. تا امروز افراد زیادی به دلیل مبتلا شدن به نوع شدید آن جان خود را از دست داده اند.

اکنون دنیا به شدت تحت تاثیر ویروس کرونا واقع شده است اما در روزهای گذشته تب و تاب کرونایی در بسیاری از کشورهای دنیا فروکش نموده است. نیوزلند نخستین کشوری است که از شر کرونا راحت شده و از سویی دیگر قوانین کرونایی در کشورهای مختلف دنیا یکی پس از دیگری برداشته می گردد.

بسیاری این فرضیه را مطرح نموده اند که به دلیل تضعیف شدن ماهیت ویروس کرونا و جهش یافتن آن به سمت ضعیف شدن این بیماری در سراسر دنیا در حال فروکش کردن است، فرضیه ای که دکتر مرتضی یاوری اصل آن را تکذیب می نماید.

با او در رابطه با این موضوع و دیگر مسائل مربوط به کرونا گفت و گویی را ترتیب دادیم که در ادامه می خوانید:

-تضعیف شدن ژن ویروس کرونا از لحاظ علمی صحت دارد و چقدر می توان نسبت به این مسئله امیدوار بود؟

کرونا ضعیف نشده است و بر خلاف آنچه که عنوان می گردد جهش نیافته. ما با مسئله ای به نام جهش یافتن ویروس کرونا روبرو نشده ایم، حالا این جهش یافتن می خواهد به سمت تضعیف شدن باشد یا قوی تر شد. زمانی که به نرخ ابتلا در هر روز توجه کنیم متوجه می شویم که جهش یافتن ویروس کرونا یک فرضیه مردود شده است.

-نوع ویروسی که مردم دنیا را مبتلا نموده گویا از هم متفاوت است. در اینباره چه شرحی وجود دارد؟

ما با سه نوع گونه ویروس کرونای جدید روبرو هستیم. نوع A آن گونه ای است که در خفاش ها و مورچه خوارهای پولک دار که خوراک انسان هم می شده مورد استفاده قرار گرفته است. نوع B نیز از نوع A منشا گرفته و همانند نوع اول در چین شایع بوده است. در رابطه با ماهیت نوع C بر خلاف آنچه که تحقیقات مختلف عنوان می نمایند من نمی توانم صریحا نظری داشته باشم اما مسئله محرز این است که این نوع ویروس در اروپا شیوع پیدا نموده است.

-اگر ویروس جهش نیافته پس چگونه علائم مربوط به این بیماری تغییر می نماید؟

در ابتدا ما می دانستیم که علائم آلوده شدن سیستم بدن به کرونا تب، سرفه، خستگی، عطسه، و اختلال تنفسی و درد عضلانی است. بعدا علائمی مانند اختلال بویایی و چشایی پیدا شد. علائم دیگری نظیر لخته شدن خون و زخم شدن انگشتان پا گزارش شد اما اگر علائم باز هم پیشروی کند ما باید احتمالات زیادی را در نظر بگیریم.

موضوع بسیار مهم تر این است که از عظیم ترین معضلات مربوط به کنترل کرونا بی علامت بودن آن در بسیاری از مردم دنیا است و این خود عامل گسترش و شیوع بیشتر بیماری به شمار می رود. اکنون جهش یافتن ویروس مسئله نیست، مسئله بر روی راهکارها و استراتژی های مربوط به کنترل این بیماری است.

-مسئله بعدی ابتلای مجدد افراد بهبودیافته از کروناست. این مسئله چقدر می تواند دغدغه سلامت جوامع باشد؟

بله این موضوع تایید شده است اما بگذارید این مسئله را از دیدگاه دیگری برای شما شرح بدهیم. تصور کنید فردی مبتلا به کرونا شده و بعد از مدتی مجددا تست کرونا می دهد و متوجه می گردد بهبود یافته است. اما اینجا مسئله ای وجود دارد، تست کرونای فرد اشتباه بوده و منفی اعلام شده است در صورتی که فرد همچنان ویروس را در بدن خود دارد. نتیجه این می گردد که فرد و اطرافیانش گمان می نمایند خوب شده است. به این موضوع کاری نداریم که نتیجه اشتباه آن تست چقدر در انتقال ویروس از آن فرد به دیگران نقش دارد اما به هرحال فرد هنوز بهبود نیافته و دوباره علائم کرونا را نشان می دهد. مجددا تست می دهد و متوجه می گردد که آلوده به این ویروس است بنابراین همه فکر می نمایند او مبتلا به کرونا بوده ، خوب شده اما دوباره بدون هیچ دلیلی مبتلا شده.

در سوی دیگر ماجرا افرادی قرار دارند که تست کرونای آنها بعد از بهبودی به طور کامل و صحیحی منفی اعلام شده اما بعد از چند روز بار دیگر مبتلا به کرونا می شوند. واقعیت این است که به نظر من همانطور که برای جهش یافتن ژن شرحی اثبات شده وجود ندارد برای این مورد نیز با شرح دقیقی روبرو نیستیم. ری اکتیو شدن ویروس کرونا در بدن ماهیت معینی ندارد و باید تحقیقات بیشتری روی آن انجام گردد.

-مسئله دیگر این است که یک فرد بهبود یافته از کرونا چقدر نسبت به ابتلای مجدد مصونیت پیدا می نماید و چقدر این شانس را دارد که بدنش آنتی بادی فراوری کند؟

اکنون یکی از عظیم ترین مسائل علمی و پزشکی دنیا دغدغه آنتی بادی فراوری شده در بدن افراد بهبود یافته است. متاسفانه افراد کمی آنتی بادی فراوری می نمایند و به همین دلیل فردی که یک بار کرونا گرفته اگر مسائل بهداشتی را رعایت نکند مجددا به آن مبتلا خواهد شد.

-نسبت به فراوری واکسن کرونا چقدر باید واقع بین باشیم؟

فراوری واکسن پروژه های گسترده ای در سراسر دنیا دارد. چیزی که معین است این است که تا امروز واکسنی تحت عنوان کرونا به هیچ بیماری تزریق نشده هر چند در انگلیس، چین و آمریکا ادعاهایی در رابطه با کشف آن و فراوری انبوه این واکسن تا چند ماه آینده به گوش می رسد. با تمام این اوصاف بهتر است به جای اینکه در انتظار واکسن کرونا بنشینیم بیشتر به مسئله بهداشت فردی اهمیت بدهیم تا خود و دیگران را درگیر نکنیم.

-با تمام این اوصاف تصور می کنید ویروس کرونا تا چه زمانی در دنیا دردسرساز است؟

کرونا تاریخ ندارد. این مسئله خیلی مهمی است و چالش عظیمی به شمار می رود. ویروس کرونا به شدت سیستم دفاعی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و بسیار پیچیده و مرموز است. زنجیره انتقال زمانی قطع می گردد که همه مردم نکات بهداشتی به خصوص فاصله اجتماعی و پوشیدن ماسک و دستکش را رعایت نمایند. کرونا فعلا قرار نیست تمام گردد و احتمال آن وجود دارد مجددا به پیک برسد که البته این موضوع نه فقط درباره ایران که درباره تمامی کشورهای دنیا صادق است.

هیلدا حسینی خواه / سریال شهرزاد

منبع: جام جم آنلاین

به "کرونا به سمت ضعیف شدن جهش نیافته است ، این ویروس تاریخ ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا به سمت ضعیف شدن جهش نیافته است ، این ویروس تاریخ ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید