طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت در خانه
به گزارش سریال شهرزاد، موچی، شیرینی سراسر طعم و مزه که به کشسانی و نرمی معروف است، این روزها به خوبی در دل مردم ایران جا باز نموده است. ریشه دستور این شیرینی خوشمزه به کشورهای آسیای شرقی برمی شود و تهیه آن کمی زمان بر است. مهم ترین نکته در تهیه این شیرینی صبر و حوصله است اما جدا از صبر و حوصله، تهیه موچی کمی سخت هم است بنابراین بیشتر کشورها آن را با ذائقه خود تغییر داده و آن را آسان تر نموده اند. مهم ترین تغییر، حذف کردن نشاسته ذرت است، در حالی که نشاسته ذرت همچون آرد موچی ژاپنی از پایه های اصلی این شیرینی به حساب می آیند. در مطالب قبلی می توانید دستور تهیه موچی با آرد برنج ایرانی و ساده را بخوانید تا متوجه تغییرات در دستور آن شوید و در ادامه هم طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه موچی بدون نشاسته ذرت
- آب یک لیوان
- آرد موچی ده قاشق غذاخوری
- پودرقند پنج قاشق غذاخوری
- وانیل نصفه قاشق چای خوری
- خامه قنادی یک پیمانه
- شکلات نوتلا یک پیمانه
- میوه فصل به میزان لازم
طرز تهیه موچی با نشاسته ذرت
1. مواد لازم را آماده کنید
تهیه موچی شاید زمان زیادی از شما بگیرد اما دستور تهیه آن به گونه ای است که به راحتی می توانید در خانه آن را درست کنید. در اولین مرحله از طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت باید همچون دیگر دستورهای تهیه موچی آرد، پودر قند و وانیل را سه بار الک کنید تا سبک شوند. مخلوط آرد را به همراه آب داخل یک ظرف مناسب بریزید. مواد داخل کاسه را خوب هم بزنید. آن را یک بار از صافی رد کنید. در ادامه مخلوط را داخل یک ظرف نشکن بریزید. آن را کمی هم بزنید و روی آن را سلفون بکشید. روی سلفون را چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا هوا از آن رد گردد. اگر می خواهید طعم های دیگر موچی را امتحان کنید حتما طرز تهیه موچی شکلاتی با و بدون فر را بخوانید.
2. خمیر موچی را بپزید
در دومین مرحله از طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت، ظرف را برای یک دقیقه داخل مایکروویو بگذارید. بعد از یک دقیقه ظرف را بیرون بیاورید و مجدد هم بزنید سپس روی ظرف را سلفون بکشید و برای یک دقیقه داخل مایکروویو بگذارید. بعد از یک دقیقه آن را بیرون بیاورید و هم بزنید. مجدد روی آن را سلفون بکشید تا برای یک دقیقه دیگر در مایکروویو قرار دهید. این کار را پنج بار تکرار کنید تا خمیر پخته گردد. در نهایت خمیر موچی سفت و غلیظی خواهید داشت. در صورت نبود آرد گلوتینوس می توانید دستور تهیه موچی با آرد گندم ساده و شکلاتی را خوانده و امتحان کنید.
نکته 1: با صاف کردن مواد، دیگر گلوله ای در مخلوط باقی نمی ماند.
نکته 2: هر چه بیشتر مخلوط را هم بزنید، مخلوط غلیظ تر خواهد شد.
3. رنگ خوراکی اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت ، با توجه به ذائقه تان رنگ خوراکی دلخواه تان را اضافه کنید. خمیر را خوب هم بزنید تا کامل رنگی گردد. حال کاغذ روغنی را روی سطح کارتان پهن کنید. یک قاشق نشاسته برنج یا دو قاشق آرد معمولی روی کاغذ روغنی بریزید. خمیر موچی را روی آن بگذارید. کمی از آرد معمولی روی خمیر بریزید. خمیر را با پلاستیک بپوشانید بعد آن را برای 20 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا خوب استراحت کند.
نکته: خمیر را می توانید به چند قسمت تقسیم نموده و از رنگ های خوراکی متعددی بهره ببرید.
4. فیلینگ را آماده کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت باید خامه قنادی را داخل یک ظرف ریخته و با هم زن خوب هم بزنید. خامه را در سه دقیقه اول با دور کُند سپس دو دقیقه دیگر را با دور تند، هم بزنید. میوه های مورد علاقه تان را خرد کنید. خمیر را از یخچال بیرون آورده و ورز دهید. این کار به منسجم شدن خمیر یاری می نماید. از آن جا که این دستور بدون نشاسته ذرت است پس هنگام ورز دادن خمیر، کمی دست تان را چرب کنید تا خمیر به دست تان نچسبد.
نکته: خامه را 20 دقیقه قبل از هم زدن، در دمای محیط قرار دهید.
5. خمیر را فیلینگ کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه موچی بدون نشاسته ذرت باید به میزان دلخواه، از خمیر بردارید. کمی آن را در دستان خود ورز بدهید. آن را گرد کنید. خمیر را روی سطح کارتان بگذارید. با انگشتان خود یا وردنه، اطراف و وسط خمیر را پهن کنید. آرد های اضافه آن را بگیرید. این کار را تکرار کنید تا خمیر تمام گردد. کنار دست تان یک پلاستیک داشته باشید تا خمیرهای موچی را روی آن بگذارید. با یک پلاستیک دیگر روی خمیرها را بپوشانید. خمیر را می توانید داخل یک قالب گرد یا کاسه بگذارید تا بهتر شکل بگیرد. حال کمی خامه داخل خمیر بریزید. یک تکه میوه دلخواه، مجدد خامه و شکلات نوتلا بریزید. لبه های خمیر را خوب به یکدیگر بچسبانید. با همان تکه های پلاستیک، خمیر را جمع نموده و برای 30 دقیقه داخل فریزر بگذارید.
نکته: انتخاب فیلینگ موچی ، کاملا سلیقه ای است.
نکات تکمیلی تهیه موچی بدون نشاسته ذرت
موچی یکی از خوشمزه ترین دسرهای ژاپنی به شمار میرود که به راحتی می توانید آن را با ذائقه ایرانی خود در خانه درست کنید. تنها باید این نکته را به خاطر داشته باشید که در تهیه این شیرینی خوشمزه صبر و حوصله داشته باشید. نکات تکمیلی گفته شده در زیر، مراحل پخت را برایتان آسان تر خواهد نمود.
آرد برنج گلوتینوس
آرد گلوتینوس یا آرد موچی که در تهیه انواع شیرینی های ژاپنی به کار می رود از دانه های کوتاه برنجی به دست می آید که به هنگام پخت بسیار مرطوب، سفت و چسبناک است. عدم وجود گلوتن و دیگر مواد مضر از دلایل محبوبیت آن به شمار میرود. شما با خرید این آرد از شیرینی فروشی تا یک سال می توانید آن را در یک مکان خشک و خنک نگه دارید.
روش های مختلف تهیه خمیر موچی بدون نشاسته ذرت
روش های متفاوتی برای تهیه خمیر موچی وجود دارد که یکی از آن ها در این دستور بیان شد. در روشی دیگر می توانید با همین مدت زمان و روش با دمای 160 درجه سانتی گراد در فر، خمیر را درست کنید. آخرین روش، تهیه خمیر موچی روی گاز و تابه است که در طرز تهیه موچی روی گاز به سادگی شرح داده شده است.
چسبانندگی خمیر موچی
استفاده از آرد موچی یا همان آرد گلوتینوس منجر به چسبانندگی و کشسانی خمیر می گردد تا جایی که کار را برایتان سخت می نماید. نشاسته ذرت برترین راهکار برای فرار از این چسبندگی در ورز و حالت دادن خمیر است. از آن جا که در این دستور اسمی از نشاسته ذرت برده نشده است؛ پاشیدن آرد معمولی و چرب کردن دست ها با کره برترین راهکار است.
مواد میانی موچی بدون نشاسته ذرت
موچی را چه با نشاسته ذرت و چه بی آن درست کنید، نمی توان نقش فیلینگ های متنوع در طعم آن را انکار کرد. تکه های میوه فصل، سس شکلاتی، مارمالاد آلبالو، شکلات صبحانه خانگی ساده، نوتلا و خامه شکلاتی مواد میانی هستند که می توانید با توجه به ذائقه تان به عنوان مواد میانی از آن ها بهره ببرید. از سویی دیگر فیلینگ پوره میوه، خرده های میوه به همراه خامه یا گاناش هم ترکیب خوشمزه ای می تواند برای آن باشد.
نگه داری موچی
موچی را باید تازه سرو کرد. اگر موچی را در ظرف دربسته نگهداری کنید، می توانید تا 2 هفته آن را همچون روز اول سالم و تازه داشته باشید. به یاد داشته باشید که نگه داری موچی در یخچال یا فریزر منجر به خشکی و سفتی آن خواهد شد.
منبع: کتاب کاله